The RedHill Project

Instagram:utopialandscapedesign

The owners of this Redhill property wanted an exciting landscape design - and they got it. The house, which sits on a sloping block, had been a typical post-war dwelling before it was bought by a builder and tastefully renovated. It is now very modern with an exterior boasting a mix of weatherboard, rendered block, glass and fibre cement sheeting. As part of the renovation, a smallish concrete swimming pool was built at the rear of the home. This stands 1.2m out of the ground. The brief from the homeowners was “do something exciting”.

Their wish list included a sense of seclusion and interesting visual elements throughout. It was decided that the interesting visuals would be driven by the use of various materials, such as the laser-cut resin panels. These have a white acrylic backing and were treated with a bronze/graphite coating. In the rear garden, grey granite pavers are surrounded by pebbles and in one section, corten rusted steel edging.

Perhaps the most radical element of the outdoor design was the decision to cut the side out of the existing pool and install a window! Apart from the feature that it creates, the decision was also about lengthening the view from the lounge room beyond the pool wall. By doing this, it gives the impression of greater space.

The owners are very proud of their new landscape and enjoy it every day. The judges of the Australian Institute of Landscape Designers and Managers 2013 Landscape Design Awards seemed to be equally impressed, with the project taking out gold in the Residential $150,000 category.

Watch the Redhill Project as Seen on Abode TV

..[more]

Contact Utopia Landscape Design

Mobile: 0419 665 402
Phone: 07 3890 1400
PO Box 4015, Gumdale, Brisbane QLD 4154


BP-320px BP-480px BP-600px BP-800px BP-1024px DESKTOP MODE
ie-compat-error